Bine ati venit la Inter Zoo ...

ProMeris DUO L (25,1 - 40kg) - Fort Dodge - 5,33 ml x 3 pipete antiparazitare pentru caini

Fii primul care scrie o recenzie acestui produs

Disponibilitate: IESIT DIN UZ.
Produsul este iesit din uz.

79,00 RON

Descriere scurtă

ProMeris DUO L (25,1 - 40kg) de la Fort Dodge - 5,33 ml sunt 3 pipete antiparazitare pentru tratamentul și profilaxia infestaţiilor cu purici și căpușe (Ixodes ricinus, Ixodes hexagonus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus şi Dermacentor variabilis) la câini. Produsul medicinal veterinar poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament pentru dermatita alergică produsă de purici (FAD).

ProMeris DUO “L” (25,1 - 40kg) - Fort Dodge - 5,33 ml x 3 pipete antiparazitare pentru caini

More Views

  • ProMeris DUO “L” (25,1 - 40kg) - Fort Dodge - 5,33 ml x 3 pipete antiparazitare pentru caini
  • ProMeris DUO “L” (25,1 - 40kg) - Fort Dodge - 5,33 ml x 3 pipete antiparazitare pentru caini 2
  • ProMeris DUO “L” (25,1 - 40kg) - Fort Dodge - 5,33 ml x 3 pipete antiparazitare pentru caini 3
  • ProMeris DUO “L” (25,1 - 40kg) - Fort Dodge - 5,33 ml x 3 pipete antiparazitare pentru caini 4
  • ProMeris DUO “L” (25,1 - 40kg) - Fort Dodge - 5,33 ml x 3 pipete antiparazitare pentru caini 5

Descriere produs

ProMeris DUO L (25,1 - 40kg) de la Fort Dodge - 5,33 ml sunt 3 pipete antiparazitare pentru câini de talie mare (25,1 – 40,0 kg)

INDICAŢII
Tratamentul și profilaxia infestaţiilor cu purici și căpușe (Ixodes ricinus, Ixodes hexagonus, Rhipicephalus sanguineus, Dermacentor reticulatus şi Dermacentor variabilis) la câini. Produsul medicinal veterinar poate fi utilizat ca parte a strategiei de tratament pentru dermatita alergică produsă de purici (FAD).

CONTRAINDICAŢII
A nu se administra la căţei cu vârsta sub 8 săptămâni.
A nu se administra la pisici.
A nu se administra la câini bolnavi și debilitaţi sau la câini suferind de șoc termic.

REACŢII ADVERSE
Efectele nedorite cunoscute ale amitrazului și metaboliţilor săi, cum ar fi sedarea, letargia, depresia SNC, hiperglicemia, bradicardia și bradipneea, pot fi observate la un număr mic de
animale. Majoritatea acestor semne apar datorită efectelor agonice asupra α-2-adrenoreceptorilor. Semnele sunt tranzitorii și de obicei dispar fără tratament în mai puţin de 24 de ore.
Dacă simptomele sunt severe și persistă, atipamezolul hidrochlorid (α-2-adreno-receptor antagonist) poate fi folosit, în doză de 0,2 mg/kg prin injecţie intramusculară, pentru a contracara efectele adverse.
Poate apărea hiper-salivaţie dacă animalul linge locul de aplicare imediat după tratament. Aceasta nu este un semn de intoxicaţie și dispare în câteva minute, fără tratament. Aplicaţiile corecte vor minimaliza posibilitatea lingerii locului de aplicare.
Aplicarea produsului medicinal veterinar poate produce un aspect uleios local, temporar, și încâlcirea sau zbârlirea blănii la locul de aplicare. Un reziduu uscat poate fi deasemenea observat. Acestea sunt normale și se vor rezolva în cel mult câteva zile de la tratament, în foarte rare cazuri putând persista mai mult. Aceste schimbări nu influenţează siguranţa sau eficacitatea produsului medicinal veterinar.
Dacă observaţi reacţii grave sau alte efecte care nu sunt menţionate în acest prospect, vă rugăm informaţi medicul veterinar.

SPECII ŢINTĂ
Căţei cu vârsta de peste 8 săptămâni

POSOLOGIE PENTRU FIECARE SPECIE, CALE DE ADMINISTRARE ŞI MOD DE ADMINISTRARE

Dozaj:
Doza minimă recomandată este de 20mg/kg greutate corporală atât pentru metaflumizonă cât și pentru amitraz, echivalentul a 0,133ml/kg greutate corporală.

Metoda de administrare:
Numai pentru uz extern. Aplicare cutanată.
Scoateţi pipeta din pachet. Ţineţi pipeta cu vârful în sus, îndoiţi vârful într-o parte, pentru a-l rupe pe linia punctată. Vârful pipetei se va plia în spatele pipetei.
Aplicaţi conţinutul unei pipete pe un singur loc, pe pielea cefei, la baza craniului.
Depărtaţi blana de pe ceafa câinelui, la baza craniului, până când se vede pielea. Așezaţi vârful pipetei pe piele și apăsaţi pipeta pentru a goli întregul conţinut.
Nu aplicaţi produsul medicinal veterinar pe suprafaţa blănii câinelui.

Schema de tratament:
Pentru controlul optim al infestărilor cu purici și/sau căpușe, produsul medicinal veterinar poate fi administrat la interval de o lună în timpul sezonului cu purici și/sau căpușe, sau schema de
tratament poate fi bazată pe situaţia epidemiologică locală.

RECOMANDĂRI PRIVIND ADMINISTRAREA CORECTĂ
Se va utiliza numai sub supravegherea medicului veterinar.
Acest produs medicinal veterinar este numai pentru aplicaţii externe localizate (spot-on). Nu administraţi oral sau pe altă cale. Produsul rămâne eficient dacă animalul se udă. În orice caz, trebuie evitat contactul prelungit cu apa. Câinii ar trebui ţinuţi departe de ape curgătoare (râuri) în următoarele 24 de ore ulterioare aplicării tratamentului. În cazul contactului prelungit cu apa,
efectul tratamentului va fi redus. În astfel de cazuri, nu trataţi animalul mai mult de o dată pe zi, seara.
Dacă doriţi să spălaţi animalul cu șampon, este bine să o faceţi înainte de aplicarea tratamentului.
Pentru controlul optim al problemelor produse de purici într-o gospodărie cu mai multe animale de companie, toate aceste animale trebuie tratate cu un insecticid corespunzător. În plus, se recomandă dezinsecţia întregului spaţiu cu un insecticid corespunzător.

ATENŢIONĂRI SPECIALE
Nu le lăsaţi la îndemâna copiilor. Pipetele trebuie ţinute în ambalajul lor original. Acest produs nu trebuie administrat de către copii.
Acest produs conţine amitraz, care poate produce efecte neurologice la oameni și în special la copii. Copii nu ar trebui să aibă acces la pipete folosite. Pipetele folosite trebuie aruncate imediat.
Amitraz este un monoamine oxidase inhibitor (MOAI); prin urmare, persoanele care folosesc medicamentaţie ce contine MOAI trebuie să aibă în mod particular grijă în folosirea acestui produs.
Evitaţi contactul direct cu animalele tratate, până când locul de aplicare este complet uscat. Copiii nu trebuie lăsaţi să se joace cu animalele tratate, până când locul de aplicare este complet uscat. De aceea este recomandat să se trateze animalele seara, iar animalele proaspăt tratate să nu fie lăsate să doarmă cu proprietarii lor, în special copii.
Acest produs poate crea sensibilitate sau reacţii alergice la oameni. Expunerea dermei la acest produs trebuie evitată. Este recomandată folosirea mănușlor când se folosește produsul.
Dacă se observă efecte neplăcute, după expunerea la acest produs, solicitaţi imediat asistenţă medicală, și arătaţi medicului ambalajul produsului .
Spălaţi bine mâinile după folosire. În caz de picurare accidentală pe piele, spălaţi imediat cu apă și săpun.
În cazul în care produsul medicinal veterinar ajunge accidental în ochi, aceștia trebuie clătiţi abundent cu apă.
A nu se fuma, bea sau mânca în timpul utilizării produsului medicinal veterinar.

Informaţii adiţionale

Cod Produs TX00276
Cod EAN Nu
Greutate (Kg) 0.1000
Producator Fort Dodge
Prezentare Cutie x 3 pipete
Material Nu
Compozitie Substanţe active:
Metaflumizonă 150 mg
Amitraz 150 mg
Talie Câine Mare
Specie Caini
Rasa Nu
Culoare Nu

Etichete produse

Folosiţi spaţii pentru a separa etichete. Folosiţi ghilimele simple (') pentru fraze.